geloven life Albanië geloven life Albanië

Ben jij tussen de achttien en drieëntwintig jaar? Ben je vrij in de periode van 18 juli tot en met 4 augustus? Misschien durf je dan met ons het avontuur aan te gaan! Om wat voor avontuur gaat het?
Ik zet het even voor je op een rijtje.
Als Corona het toelaat gaat jaarlijks een groep jongelui naar Pinet. Dat is een klein dorpje in de heuvels van Albanië, niet ver van de hoofdstad Tirana. Deze groep bezorgt de kinderen van dat dorp een onvergetelijke tijd door hen op een vakantiebijbelweek te traceren. Je vertelt Bijbelverhalen of speelt die uit, knutselt en doet allerlei leuke spelletjes.
Nu spreek jij vast geen Albanees. Geen nood. In die week komen enkele jongelui uit de nabij gelegen havenstad jou helpen. Zij spreken aardig Engels en doen het tolkwerk. Maar met gebarentaal en een vriendelijk gezicht kom je zelf ook een heel eind.
We rijden er met busjes via Timisoara in Roemenië naar toe. Daar pikken we enkele Roemeense vrienden op. Onderweg en in het land zelf maken we ook culturele en recreatieve uitstapjes.
In Pinet logeren we in het zendingshuis of bij mensen thuis die ons gastvrij ontvangen. Natuurlijk ga je niet onvoorbereid op reis. Van tevoren nemen we het project door, vertellen we je wat over de andere cultuur en maak je kennis met de mensen die met je mee op reis gaan.
Ook dit jaar gaan er weer enkele jongeren mee die al de nodige ervaring hebben opgebouwd. Hun eerdere reizen gaven hen zoveel plezier dat ze opnieuw mee willen gaan. Dat belooft dus ook heel wat voor jou. Natuurlijk gaat het op deze “jongerenzendingsreis” ook over geloof. Maar het mooie hiervan is dat het om geloven life gaat en niet om welles-nietes-discussies.
Ben je zelf niet gelovig, dan is dat geen enkel probleem. Daarom vind ik het ook zo mooi dat Ernst mee gaat. Hij is een jonge Amsterdammer die God kwijt raakte en je uit ervaring kan vertellen hoe God hem helpt. Jammer genoeg zit hij nu ik dit schrijf (23 december 2021) vast in Zuid-Afrika door alle coronagedoe. Maar niet zonder hoop. Er zullen vast betere tijden aanbreken.
Ik hoop dat je even de tijd wilt nemen om over deze uitdaging na te denken. Als je er voor kiest mee te gaan, zul je vast en zeker de tijd van je leven hebben. Tot nu toe waren alle deelnemers onverdeeld positief over deze reizen.
Natuurlijk kost zo'n reis ook wat: 400 euro.
Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten of wil je je nu al opgeven, neem dan gerust contact met me op. Dat kan nog een poosje via mijn mailadres k.vanmarrum@knid.nl. Bellen, appen, sms’en kan natuurlijk ook: 0633434557.
Meer informatie vind je op www.pkn-not.nl/mission_albania. En een impressie van een eerdere reis vind je op:
Mission Albania 2013 - YouTube

Ik hoor graag van je.
Klaas van Marrum, Swachlumerleane 2, 8843 KL Spannum, namens Mission Albania

 
terug